Urška Hrovat

Dragi otroci in spoštovani starši,

Pred tremi desetletji in še malo se je v Ljubljani rodila drobcena deklica. Ko se je nehala kobacati in so njene nogice že trdno stale na tleh, a ročice še niso dosegle objema očeta mu je zaupljivo sledila na prvi pravi zimski dan. Dan, ko je imela 3 leta in ko je prvič stopila na smučke. Narava je spala, smreke so strumno stale pod težo snega in nekaj skrivnostnega je bilo v zasneženih gozdovih skozi katere je prvič lovila ravnotežje. Brez prisile, počasi in varno je vijugala po strminah in uživala v brezčasnosti narave. Prve jutranje splužene proge, ograjene od divjakov so bile kot nalašč za drsenje smuči in igrivo lovljenje majhne deklice, ki je stkala pristno vez s športom, ki je postalo njeno življenje. Življenje Urške Hrovat (mladinske zmagovalke svetovnega prvenstva v Geilu in Hemsedalu, nosilke zlate medalje v slalomu in srebrne v kombinaciji in potem do zmagovalke svetovnih pokalov in nosilke bronaste medalje v Sieri Nevadi).Da nebi naštevala v nedogled bom raje predstavila kaj bodo znali naši mali sončki….

To izkušnjo želim deliti z Vami otroci in Vašimi cenjenimi starši. Vabim Vas na smučarski dan v Kranjsko Goro vsako soboto, nedeljo, praznike in zimske počitnice.

Najmlajšim vilinskim deklicam in škratom bomo po glasbeni urici vožnje nogice dobro ogreli in jih počasi naučili prvih smučarskih zavojev. Starejše lumpije bomo naučili vijugati med količki (zastavicami) tisti, ki pa že pogumno vijugajo pa bodo svoje znanje nadgradili.

Vabimo tudi dekleta in fante do 15 leta. Take, ki znajo in take, ki padajo. Da se izboljšajo ali naučijo.

Vaši otroci bodo v rokah najboljših Urškinih smučarskih učiteljev, poskrbeli bomo tudi, da vaši otroci ne bodo žejni in lačni…

Se vidimo na smučišču!

Urška Hrovat